Regelbundet konditionstest håller din bil i bättre skick

bilservice

Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera att din bil är i bra skick är att göra ett konditionstest. Konditionstest utförs av Vianors verkstäder och är ett utmärkt sätt att snabbt ta reda på om din bil behöver någon from service. Fördelen med ett konditionstest är att Vianors experter kommer att gå igenom bilens viktiga komponenter och låter dig veta om det finns något som behöver servas. Du vet efteråt om du kommer att behöva byta ut eller reparera någon av komponenterna.

De går igenom och kontrollerar dina däck, stötdämpare och bromsar. De kommer också att kontrollera de olika viktiga vätskorna för att säkerställa att du inte behöver fyllas på eller att de behöver bytas ut. Det bästa är att när du har gjort ett tillståndstest vet du om bilen är i gott skick eller om du behöver laga något. Om något måste åtgärdas kan du boka tid och få det till. Det är ofta som däckservice, oljebyte, bromsservice behöver utföras om de upptäcker något.

Om din bil passerar utan problem så vet du att din bil är i god form och att det inte finns kvarvarande små problem som kan växa till större och dyrare problem. Att hitta problem i ett tidigt skede är alltid fördelaktigt och kan spara kostnader och problem i framtiden. Det gör också din körning säkrare med vetskap om att däck och bromsar är i bra skick.

Konditionstest är bra att göra före en bilbesiktning, så att du lättare kan klara det och undvika problem med ombesiktning om den inte går igenom. Det är också praktiskt som ett komplement till den normala bilservice som dikteras av bilens servicemanual. Båda kompletterar varandra och ser till att din bil går smidigt och att det inte finns några säkerhetsproblem. Även om du ska sälja bilen så kan det vara bra att ha papper på att det inte finns några dolda fel på bilen, det gör det lättare för en köpare att acceptera ditt pris på bilen.

Utöver konditionstest och bilservice bör du alltid underhålla dina däck så att du ser till att däcktrycket är ok och att slitbanans mönsterdjup är över det rekommenderade djupet på 4 mm. Om du är under är det dags att köpa en ny uppsättning däck, så att du kan fortsätta köra säkert. Låg däcktryck leder till ökad bränsleförbrukning och högra slitage av däcken. Så se till att du kontrollerar det regelbundet. Däckrotation är också viktigt för att försäkra dig om att slitaget är jämnt mellan from och bakdäcken. Att ha olika grepp på däcken gör att däcken inte uppför sig normalt. Det leder ofta till att bilen över- eller understyr. Det gör det svårare att köra vilket kan lättare leda till olyckor. På vintern så gör det att bilen är ännu svårare att kontrollera än vanligt. Försök alltid att köpa ett helt nytt set med 4 däck när du köper nya däck, eftersom då har du lika grepp på alla positioner runt bilen.

För mer information om konditionstest, besök: https://vianor.se/