Nye vinterdekk øker sikkerheten

Forskjellen mellom nye og gamle dekk kan være forskjellen mellom å unngå en ulykke og havne i ett. Nye dekk har bedre mønsterdybde enn allerede brukte dekk. Du bør alltid bytte til nye dekk når mønsterdybden når 4 mm. Det er viktigere for vinterdekk å ha gode mønsterdybder fordi de må kunne håndtere snø og slaps. Mønsterdybde er også viktig for sommerdekk fordi du må kunne ha godt vått grep og kunne unngå vannplaning.

Med nye sommerdekk har du dekk som har alle de nyeste innovasjonene som er inkludert i dekket. Hvis du har piggdekk, vil du ha alle piggene igjen på plass, mens de nåværende piggdekkene dine allerede har mistet en stor del av dem, eller at de har slitt så de ikke griper like godt når du kjører på is. For piggfrie dekk har de forskjellige innovasjoner inkludert i mønsteret for å gi godt grep på is og snø uten å ha pigger. Hvert år forbedres dekkene i disse områdene for å forbedre grepet ytterligere.

I tillegg til å kjøpe gode vinterdekk, må du også sørge for at du vedlikeholder dem slik at de blir praktisk talt nye lenger. Du må alltid sørge for at du har nok luft i dekkene, da lavt lufttrykk i dekkene fører til økt slitasje og høyere drivstofforbruk. Rotasjon av dekkene øker også levetiden når du jevner ut slitasjen mellom dekkene foran og bak, slik at du senere kan bytte ut de fire dekkene samtidig. Hvis du bare bytter ut to dekk, blir bilen mer ustabil, da den kan for- eller understyres avhengig av hvor dekkene med best grep er plassert. Velger du dekk med lav rullemotstand, slites de mindre og holder dermed lenger. Det resulterer også i lavere drivstofforbruk og lavere karbondioksidutslipp.

For mer informasjon om nye vinterdekk, besøk: https://vianor.no/