Tiedä, milloin renkaat ovat kuluneet, ja on aika vaihtaa uusiin

renkaat

Uusien renkaiden ostaminen on tärkeä investointi, ja sinun on alusta alkaen varmistettava, että ylläpidät niitä hyvin. Vaikka huolehdit niistä niin hyvin kuin mahdollista, ne kuluvat ajan myötä, ja on tärkeää tietää, milloin tämä aika on tullut. Uusien renkaiden asennus päivästä alkaen on tärkeää seurata kulutuspinnan syvyyttä ja sitä, kuinka se vähenee ajan myötä. On hyvä pitää lokia kulutuspinnan syvyydestä. Aluksi et tarkista sitä niin usein, ehkä kuuden kuukauden välein, mutta sitten ehkä, joka kolmas kuukausi, kunnes voit alkaa ennustaa, milloin ne ovat kuluneet. Kun olet saavuttamassa 4 mm: n jäljellä olevaa kulutuspinnan syvyyttä, voit tarkistaa vielä useammin varmistaaksesi, että vaihdat ennen kuin menetät renkaiden elintärkeät ominaisuudet, jotka voivat säästää henkesi.

On myös tärkeää seurata eroja eturenkaiden ja takarenkaiden välillä. Jos taka- ja eturenkaiden kulumisessa on suuri ero, kierrä renkaita vaihtamalla renkaiden paikkaa, jotta ero kapenee. Tätä kutsutaan renkaan kiertämiseksi. Jos käytät kahta rengassarjaa vuoden aikana käyttämällä kesärenkaita ja talvirenkaita, on luonnollista kiertää samalla kun vaihdat renkaita, mutta jos ajat paljon vuoden aikana, saatat joutua kiertämään renkaita useammin.

Kiertoa tulisi hallita seuraamalla kulumista kulutuspinnan syvyydessä ja kiertää, kun ero on 2-3 mm. Jos sinulla on hybridi tai sähköauto, renkaan kuluminen on nopeampaa korkeamman vääntömomentin vuoksi. Tämä tarkoittaa, että ei ehkä riitä kiertää renkaita vain joka kuudes kuukausi, varsinkin jos ajat paljon. Vielä tärkeämpää on seurata kulumista. Näihin ajoneuvoihin, joiden kulutuskestävyys on korkeampi, tulisi käyttää erityisiä renkaita. Jos sinulla on kaksi rengaskokonaisuutta vuodeksi ja valitset sen sijaan yhden sarjan, kuten jokakelin renkaat, joita voidaan käyttää ympäri vuoden jopa talviolosuhteissa, sinun on luotettava 2-3 mm: n kulumiseroon etu- ja takarenkaiden välillä tietääksesi, milloin renkaita pyöritetään.

On myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa renkaiden kulumiseen; yksi on rengaspaine, jossa matala rengaspaine lisää vierintävastusta, mikä lisää renkaan kulumista. Se aiheuttaa myös sen, että ajoneuvo kuluttaa enemmän polttoainetta ajaessasi. On tärkeää tarkastaa ilmanpaine kun pysähdyt huoltoasemalle tankkaamaan. Halvat renkaat kuluvat myös nopeammin niiden luontaisesti korkeamman vierintävastuksen takia. Tämä tarkoittaa, että alun perin halvat renkaat kuluvat nopeammin ja autosi kuluttavat enemmän polttoainetta. Koska tämä ei ole hyvä yhtälö ja maksaa sinulle enemmän rahaa samaan aikaan kun ajat vähemmän varmoilla renkailla. Siksi sinun tulee varmistaa, että sijoitat korkealaatuisiin premium-renkaisiin.

Lisätietoja siitä, milloin vaihdetaan uuteen rengaskokoonpanoon, käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi