Säännölliset kuntotarkastukset pitävät autosi paremmassa kunnossa

Yksi helpoimmista ja parhaista tavoista tarkistaa, että auto on hyvässä kunnossa, on tehdä auton kuntotarkastus. Vianorin korjaamot suorittavat kuntotarkastukset, ja ne ovat erinomainen tapa saada nopeasti selville, tarvitseeko autosi huoltoa. Kuntotarkastuksen etuna on, että Vianorin asiantuntijat käyvät läpi auton tärkeät osat ja ilmoittavat sinulle, onko jotain huollettavaa. Tiedät tämän avulla, jos sinun on vaihdettava tai korjattava osia.

Kuntotarkastuksessa käydään läpi ja tarkistetaan renkaat, iskunvaimentimet ja jarrut. Tällöin tarkistetaan myös tärkeät nesteet, että varmistetaan että sinun ei tarvitse täyttää niitä uudelleen tai että ne on vaihdettava. Parasta on, että kun olet suorittanut kuntotarkastuksen, tiedät onko auto hyvässä kunnossa vai onko sinun korjattava jotain. Jos jokin on korjattava, voit varata ajan sitä varten. Usein, jos löytyy ongelmia, on suoritettava rengashuolto, öljynvaihto tai jarruhuolto.

Jos autosi kulkee ongelmitta, tiedät, että autosi on hyvässä kunnossa eikä siinä ole pieniä ongelmia, jotka voivat kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi. Ongelmien löytäminen varhaisessa vaiheessa on aina hyödyllistä ja voi säästää kustannuksilta ja ongelmilta tulevaisuudessa. On myös turvallisempi ajaa, kun tiedät että renkaat ja jarrut ovat hyvässä kunnossa.

Kuntotarkastus on hyvä tehdä ennen auton katsastusta. Silloin voit selviytyä siitä helpommin ja välttää uudelleentarkastuksen ongelmat, jos se ei mene läpi. Se on myös käytännöllinen lisä auton huoltokäsikirjan sanelemalle normaalille autohuollolle. Molemmat täydentävät toisiaan ja varmistavat, että autosi toimii sujuvasti ja ettei turvallisuusongelmia ole. Vaikka aiot myydä auton, voi olla hyvä saada kirjallinen todistus siitä, että autossa ei ole piileviä vikoja, joten ostajan on helpompi hyväksyä auton hinta.

Kuntotarkastuksen ja autohuollon lisäksi renkaita on aina huollettava niin, että renkaiden ilmanpaine on kunnossa ja urasyvyys on suositellun 4 mm: n syvyyden yläpuolella. Jos se on alle 4 mm on aika ostaa uusi rengassarja, jotta voit jatkaa turvallista ajamista. Matala rengaspaine lisää polttoaineenkulutusta ja renkaiden suurempaa kulumista. Joten tarkista se säännöllisesti. Rengaskierto on myös tärkeää sen varmistamiseksi, että renkaan ja takarenkaiden kuluminen on tasaista. Renkaiden erilainen pito tarkoittaa, että renkaat eivät käyttäydy normaalisti. Tämä johtaa usein auton yli- tai aliohjautuvuuteen. Tämä vaikeuttaa ajamista, mikä voi helpommin johtaa onnettomuuksiin. Talvella tämä tekee autosta vielä vaikeamman hallita kuin tavallisesti. Yritä aina ostaa uusi 4 renkaan sarja, kun ostat uusia renkaita, koska silloin sinulla on sama pito kaikissa renkaissa.

Lisätietoja kuntotesteistä on osoitteessa https://vianor.fi/