Renkaiden tulee olla tasapainossa että voit ajaa turvallisesti ja mukavasti

Renkaiden tasapainottamista et voi tehdä itse, sinun on vietävä renkaat rengashuoltoon, jossa renkaat otetaan pois ja laitetaan pyörivään koneeseen. Kone mittaa renkaan sivuttaisvoimat ja laskee, paljonko painoa pitää lisätä renkaan tasapainottamiseksi. Kun painot on lisätty, renkaan tulee pyöriä tasaisesti. Painojen pitää olla ympäristöystävällisiä eivätkä ne saa sisältää lyijyä. Kun vaihdat kesä- tai talvirenkaiden välillä tai vain vaihdat renkaiden paikkaa huoltoasemalla, samalla tarkistetaan ovatko renkaat tasapainossa.

Jos ajat epätasapainoisilla renkailla, ne voivat liikkua epätasaisesti ja ohjauspyörä voi täristä ja heikentää ajomukavuutta. Epätasainen kuluminen voi lyhentää renkaiden käyttöikää. Sen lisäksi, että renkaiden on oltava tasapainossa, niissä on oltava myös oikea rengaspaine, jotta kulutuspinnan optimaalinen osa koskettaa tien pintaa. Matala rengaspaine aiheuttaa suuremman vierintävastuksen, mikä lisää kulumista. Lisääntyneen kulumisen lisäksi sinulla on silloin myös suurempi polttoaineenkulutus, joten voi olla kallista ajaa väärällä rengaspaineella etkä saavuta optimaalista suorituskykyä.

Tarkista myös renkaan suuntaus varmistaaksesi, että renkaat ovat oikeassa kulmassa erojen tasaamiseksi kääntämisen aikana. Väärä pyörän suuntaus johtaa vääränlaiseen ja tarpeettomaan kulumiseen ja lisääntyneeseen polttoaineenkulutukseen. Renkaan suuntaus voi muuttua, jos ajat jalkakäytävälle tai kuoppaan tiessä. Jos huomaat renkaan pinnassa epätasaista kulumista, se voi johtua suuntauksesta tai myös siitä, että iskunvaimentimissa on vikaa. Kuntotarkastuksen tekeminen autolle voi antaa sinulle käsityksen siitä, mikä on vikaa autossasi ja renkaissasi.

Kun vaihdat pian kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, jos viet auton rengasliikkeeseen vaihtoa varten heidän tulisi varmistaa, että talvirenkaat ovat tasapainossa ennen kuin ne asennetaan autoosi. Siksi on erittäin hyvä, että asiantuntijat vaihtavat renkaat puolestasi.  Silloin tiedät, että renkaat tarkistetaan ennen niiden asentamista ja että rengaspaine on oikea, ja poistut korjaamolta turvallisilla renkailla, joissa on oikea rengaspaine, uudet rengasventtiilit ja oikea kulutuspinnan syvyys. Kun renkaat vaihdetaan ammattimaisilla työkaluilla, se tehdään erittäin nopeasti, mutta voit myös olla varma että kaikki pultit on kiristetty.

Useimmissa rengasliikkeissä on rengashotellit renkaillesi, joissa säilytetään kesärenkaita, kunnes tarvitset niitä uudelleen. Näin tiedät, että ne varastoidaan asianmukaisesti oikeisiin säilytysolosuhteisiin ja ne ovat valmiita sinua varten turvallisessa ympäristössä. Oikeat säilytysolosuhteet pidentävät renkaiden käyttöikää. Se säästää myös tilaa kotonasi, eikä sinun tarvitse kaivaa renkaita edestakaisin renkaanvaihtojen välillä. Sinulle on helpompaa ajaa liikkeeseen ja pyytää heitä vaihtamaan renkaat. Siellä varmistetaan myös, että renkaiden paikkoja vaihdetaan jokaisen vaihdon välillä, jotta ne kuluvat tasaisemmin ja kestävät pidempään.

Lisätietoja renkaiden huollosta ja pyörän tasapainottamisesta on osoitteessa https://vianor.fi/