Älä osta halpoja talvirenkaita

Halpojen renkaiden ongelmana on, että ne voivat näyttää hyvältä ostolta, mutta lopulta ne tulevat kalliimmaksi kuin laadukkaat renkaat, jotka maksavat aluksi hieman enemmän. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, ostatko uudet talvirenkaat vai kesärenkaat. Kun ostat halvat renkaat, se tarkoittaa, että ostat vähemmän turvalliset renkaat, mikä voi johtaa onnettomuuksiin, jotka voivat tulla kalliiksi. Halvemmilla renkailla on myös huonommat ominaisuudet ja mikä johtaa renkaiden suurempaan kulumiseen ja polttoaineenkulutukseen. Tämä johtaa sitten siihen, että maksat enemmän, kun joudut useammin vaihtamaan renkaita, bensiini kuluu nopeammin ja ajat vähemmän turvallisesti. Voi olla hyvä ostaa halpoja tuotteita, jos ostat vain jotain, jota et käytä niin kauan, mutta tämä ei päde renkaisiin. Renkaat ovat autossa niin tärkeä turvallisuusominaisuus, että niillä on oltava hyvä pito, hallinta ja turvallisuus. Jos renkaat eivät ole laadukkaat se voi vaikuttaa haitallisesti turvallisuuteen.

Tarkista rengastiedot halvoista renkaista ennen kuin ostat renkaat. Voi olla hyvä tarkistaa EU-rengasmerkintä, josta näet renkaiden vierintävastuksen, siitä taas näkee vaikutuksen polttoaineenkulutukseen, kun korkea vierintävastus kuluttaa enemmän polttoainetta. Se johtaa myös renkaiden suurempaan kulumiseen, joten renkaat kuluvat nopeammin ja ne on vaihdettava aikaisemmin. Halvoilla renkailla on suurempi vierintävastus kuin premium-renkailla. Tarkista myös renkaan märkäpito, mikä on tärkeää kesärenkaille. Talvirenkaiden osalta EU-rengasmerkinnässä ei määritetä tarkkoja testejä, jotka todistavat renkaiden olevan hyviä, joten tässä on parempi tarkistaa moottorilehtien tekemät rengastestit talvirenkaille. Siellä voit nähdä, kuinka ne toimivat eri tilanteissa

Jos kulutat enemmän rahaa polttoaineeseen, koska olet ostanut halvat renkaat, sinun on joka tapauksessa ostettava uusi sarja paljon aikaisemmin kuin jos olisit valinnut kalliimmat premium-renkaat. Tämä tarkoittaa, että et säästä rahaa pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi kulutat enemmän rahaa ja sinulla on silti huonompi turvallisuusspektri kuin ensiluokkaisella renkaalla. Käytä rahaa viisaasti ja valitse rengasjoukko, joka antaa sinulle tarvittavan turvallisuuden, joka kestää kauan, mutta ei vaikuta negatiivisesti auton polttoaineenkulutukseen. Talvirenkaiden kanssa voi olla jopa tärkeämpää valita ensiluokkaiset renkaat, kuin kesärenkailla. Talvella sinulla on enemmän haasteita, kuten lumi, loska ja jää, ja myös syksyllä sinulla on kuivat ja märät asfalttitiet, jotka voivat olla petollisia. Sinun on myös valittava, haluatko nastarenkaat vai nastattomat renkaat, mikä ei ole aina helppo valinta. Mutta nykyään nastattomat renkaat ovat kehittyneet niin paljon, että ero on paljon pienempi kuin muutama vuosi sitten, kun nastarenkaat olivat luonnollinen valinta talvella.

Lisätietoja premium-renkaista, jotka ovat sinulle kustannustehokkaampia, on osoitteessa https://vianor.fi/