Aja ympäristöystävällisesti

renkaat

Suurin osa sähköautojen tai hybridien omistajista haluaa vähentää ekologista jalanjälkeä, mutta tämä ei kuitenkaan pääty sähköauton tai hybridiauton ostamiseen. Kuljettajien on oltava tietoisia siitä, että myös auton renkaat on valittava tätä silmällä pitäen. On ehdottomasti pidettävä mielessä muutama asia, joilla on myönteisempi vaikutus ympäristöön. Pienellä vierintävastuksella on tärkeä rooli vähentää jokaisen matkan tarvitsemaa energiaa ja kustannuksia, mikä pidentää samalla etäisyyttä, jonka sähköauto voi kuljettaa jokaisella latauksella. Hybridien tapauksessa polttomoottorin osa kuluttaa vähemmän polttoainetta ja tekee autosta polttoainetaloudellisemman, kun sähkömoottoria ei käytetä. Renkaita valmistavissa yrityksissä on myös eroja, joissa Nokian Renkaiden kaltaiset yritykset ovat esittäneet renkaiden valmistuksessa monia ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Tänään Nokian Renkaat on ylpeä siitä, että rengasvalmistuksessa käytetään vain puhdistettuja öljyjä, ja on prosessin aikana eliminoinut haitalliset öljyt kokonaan käyttämättä myrkyllisiä tai syöpää aiheuttavia kemikaaleja. He seuraavat itse asettamiaan tiukkoja ympäristötavoitteita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ilmastotieteen mukaisesti ja ovat ensimmäisiä rengasyrityksiä, jotka ovat saaneet ISO 14001 -ympäristösertifikaatin varmistaakseen, että heidän renkaat ovat hyvä ympäristövalinta.

Kun valitset kesärenkaita tai talvirenkaita hybridi- tai sähköautolle, on tärkeää pitää mielessä näiden autojen ja perinteisten autojen ero. Sähköautoissa ja hybridissä on akkupaketit, jotka tekevät niistä raskaampia kuin perinteinen auto, joka käyttää bensiinipolttomoottoria. Tämä tarkoittaa, että pito on vieläkin tärkeämpää oikean jarrutuksen mahdollistamiseksi. Onneksi Nokian Renkailla ja muilla rengasvalmistajilla on täysi rengasvalikoima jokakelin renkaista, kesärenkaisiin ja talvirenkaisiin, joten löydät ympäristöystävällisiä ja korkealaatuisia renkaita, joilla on erinomainen pito ja matala vierintävastus optimaaliseen suorituskykyyn.

Kuljettajina voimme tehdä myös muutoksia, jotka voidaan saada vaikuttamaan planeettamme positiivisesti. Käytä autoa harvemminw ja kävele, jos olet menossa vain lyhyitä matkoja. Aja tasaisesti ja vältä aggressiivista ajotyyliä, joka kuluttaa enemmän energiaa ja kuluttaa auton osia. Muita asioita on pitää renkaat kunnolla paineistettuina. Syynä tähän on se, että kunnolla täytetyt renkaat vähentävät vierintävastusta. Jos vierintävastus kasvaa, kulutat enemmän energiaa joko sähkönä tai polttoaineena, mikä lisää hiilidioksidipäästöjä.

Hybridi- tai sähköauton omistaminen on tietysti tärkeä askel kohti hiilijalanjäljen pienentämistä, mutta sen yhdistäminen oikeiden ympäristöystävällisten renkaiden kanssa vaikuttaa myös siihen. Jos välität ympäristöstä, aseta matala vierintävastus etusijalle seuraavan kerran, kun valitset renkaan, pitäen mielessä kunnolla täytettyjen renkaiden merkitys ja valitsemalla valmistaja, joka tuottaa renkaita ympäristöä ajatellen.

Lisätietoja matalan vierintävastuksen renkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi