Varför allvädersdäck är perfekta för en stor del av Centraleuropa

Konceptet med allvädersdäck är att du har en uppsättning däck som klarar alla typer av väder. Så oavsett om du har snöiga vintervägar eller torra sommarvägar kan du hantera med samma uppsättning däck. Med däck som klarar så många olika förhållanden har du givetvis vissa fördelar och nackdelar. Fördelen är definitivt att du alltid är redo att köra oavsett väderförhållanden. Du är också säkrare än att ha fel däck för säsongen. Det finns också bekvämlighetsfaktorn som kan spela en viktig roll vid valet av dem. När det gäller nackdelen är att du ger upp viss prestanda och säkerhet när du jämför med att använda sommardäck under sommarförhållanden och vinterdäck under vinterförhållanden.

Du får alltid bättre prestanda genom att använda ett dedikerat däck som har optimerats för ett smalare användningsområde. Sommardäck behöver bara ta våta och torra vägar i beaktande men kan därför säkerställa att du har bästa möjliga egenskaper inom detta intervall. Slitbanan är utrustad för att förhindra vattenplaning, har bra vått grepp vid körning på våta vägar och naturligtvis också på torra vägar. När det gäller vinterdäck kan slitbanan optimeras för snö, is och slask. Du kan införa dubbar eller inkludera kryo-kristaller i slitbanan för att förbättra greppet på hala ytor. Det är därför du kommer att få bättre prestanda från dem, men det kräver att du har monterat däcken innan vädret förändras.

Om du har långa vintrar garanteras en övergång till dedikerade vinterdäck och garanterar bättre säkerhet, men de flesta delar av Centraleuropa har bara begränsat vinterväder och du har några år med nästan inget vinterväder, här erbjuder allvädersdäcken fantastiska säkerhet för de förändrade väderförhållandena.

För mer information om allvädersdäck, besök: www.nokiantyres.se