Välja rätt vinterdäck

dubbfria däck

När det gäller vinterdäck tillåter de flesta länder både dubbade och dubbfria däck, så du måste göra det bästa valet för dig och din bil. I Europa är det bara Tyskland och Polen som har förbjudit användning av dubbdäck. Detta innebär att alla andra länder kan använda dubbdäck. Den enda utmaningen är förare som kan besöka eller köra genom Tyskland eller Polen under vintersäsongen. Detta orsakar problem för de nordiska länderna som kanske vill köra ner till Alperna för att åka skidor under vintern. De får inte komma in i Tyskland med dubbdäck och måste byta däck innan de lämnar eller går in i Tyskland.

Numera finns det mindre anledning att välja dubbdäck eftersom det har skett många framsteg inom icke-piggdäck. Även om dubbdäck ger det ultimata greppet på is finns det faktiskt inte så många dagar under året som skulle kräva dubbar. Med nya framsteg inom icke-dubbade däck som Nokian Hakkapeliitta R3 dubbfria däck, konkurrerar greppet och greppet med ett dubbdäck. Det finns därför inget verkligt behov av att välja dubbdäck, speciellt om du planerar att köra eller besöka antingen Tyskland eller Polen.

Nokian Hakkapeliitta R3 icke-dubbade däck är de mest avancerade dubbfria däcken på marknaden och har vunnit flera priser. Dessa däck fungerar lika bra på torra, våta, snöiga och isiga ytor. Med sin toppmoderna gummiförening som innehåller mikroskopiska kristalliknande partiklar med flera kanter som är diamant grova. Dessa kristaller fungerar som inbyggda dubbar när de tar tag i vägytan tack vare sina skarpa och tuffa greppkanter. Detta Nokian “Cryo Crystal Concept” hjälper till att optimera däcks sidogrepp och längsgående grepp. Den speciella slitbanemassan som har utformats speciellt för dubbfria däck. Denna Cryo-Silane-baserade vinterkiseldioxidförening fungerar säkert i ett brett temperaturintervall. Föreningen ger däcket exceptionellt grepp på is, snö och våta ytor samtidigt som den har slitstyrka. Förutom den speciella gummiblandningen har slitbanemönstret utformats speciellt för att ge maximalt grepp och grepp med sina greppklor och snedkrokar som ger extra säkerhet i krävande situationer. Dessa däck rekommenderas också för användning på elbilar och hybrider.

Om du vill gå för piggdäck är Nokian Hakkapeliitta 9 toppmoderna dubbdäck, med dubbel dubbteknologi. Nokian Hakkapeliitta 9 rekommenderas också för elbilar och hybrider. Med dessa däck har du bäst grepp på både snö och is, så att du kan köra säkert under vinterförhållandena. För de länder som har lång vinter och där du har områden med mycket isiga förhållanden kan det här vara ditt bästa alternativ.

Några av de andra fördelarna med att investera i vinterdäck av hög kvalitet är förbättrad bromsning, dragkraft och säkerhet. Vinterdäcken stannar mycket snabbare än antingen sommardäck eller all-vädersdäck. Vinterdäck i allmänhet är gjorda av speciella gummiblandningar gjorda för att klara temperaturer långt under fryspunkten och deras unika slitbanemönster är avsedda att användas på is, snö och slask.

För mer information om dubbfria däck, besök: https://www.nokiantyres.se/