Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu talvikaudella

talvirenkaita

Talviolosuhteet tuovat tullessaan joitakin vaarallisimmista olosuhteista ajaa, ja se on myös merkittävä tekijä onnettomuuksille alueilla, joilla niitä esiintyy. Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu äkillisissä säämuutoksissa joita ihmiset eivät osaa odottaa ja renkailla, jotka eivät sovellu talvisäälle. Nämä onnettomuudet voivat olla mitä tahansa lokasuojan vääntymisestä vakavampiin onnettomuuksiin. Suurin haaste on, että renkailla, joita ei ole hyväksytty talviolosuhteisiin, on hyvin vähän tarjottavaa talvipidon suhteen. Myös jarrutusmatka on vakavasti pidentynyt, mikä aiheuttaa perän ajot risteyksissä. Tärkeimmät syyt tähän ovat kesärenkaiden yhdistelmä, jotka kovenevat matalissa lämpötiloissa ja joiden kulutuspinta ei pysty käsittelemään lunta ja jäätä.

Jokaisen tulisi olla vastuussa siitä, että renkaissa on riittävä pito ennen ajamista. Kuljettajalle ja kuljettajan ympärillä oleville on vaarallista, jos he ajavat talviolosuhteissa ilman talvihyväksyttyjä renkaita. Siksi on tärkeää valmistautua tulevaan talvikauteen ja varmistaa, että renkaat vaihdetaan ennen talvisään saapumista. Jos asut alueella, jolla ei ole talvisäätä, olet kunnossa ja voit jatkaa ajoa turvallisesti kesärenkaillasi. Jos kuitenkin odotat talvisäätä, sinun on laitettava talvihyväksytyt renkaat ajoneuvoosi. Eli jos aiot ajaa.

Rengasvaihtoehdot, jotka on hyväksytty talvikäyttöön, ovat talvirenkaat ja jokakelin renkaat. Talvirenkaiden kanssa tarvitset lisäksi kesärenkaat lämpimään kauteen. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa vain yksi sarja, jota voit käyttää koko vuoden ajan tai sitten vuorotellen talvirenkaiden ja kesärenkaiden välillä. Jälkimmäinen antaa sinulle paremman suorituskyvyn ympäri vuoden, mutta se vaatii renkaiden vaihtamista ajoissa, ennen kuin lunta alkaa sataa. Sinulla on paremmat talviominaisuudet ja paremmat kesäominaisuudet, koska jokainen rengas voidaan paremmin optimoida tiettyyn säähän, joka on hallitseva kyseisinä aikoina.

Jokakelin rengas antaa sinulle erittäin hyvän joustavuuden ja on erittäin hyvä vaihtoehto alueille, jotka eivät aina vaadi talvirenkaita. Se on erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät tällä hetkellä käytä talvirenkaita, koska niitä voidaan käyttää ympäri vuoden, joten sinulla on edelleen yksi rengassarja, mutta voit ajaa turvallisesti ympäri vuoden. Tämä on erinomaista, jos tarvitset todella autoa päivittäiseen käyttöön, koska huono sää ei voi pakottaa sinua jättämään autoa kotiin. Jos koet talvisäätä etkä halua ostaa kahta rengassarjaa, suosittelen jokakelin renkaiden ostamista. Sinun on kuitenkin kierrettävä renkaita vähintään kerran vuodessa, jotta etu- ja takarenkaiden välinen kuluminen olisi tasaista. Tämä on tehtävä, kun ero on 2-3 mm.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi