Laadukkaiden talvirenkaiden ostaminen ei vielä riitä pitämään sinua turvassa

Talvirenkaiden

Turvalliseen ajamiseen talviolosuhteissa sinulla on oltava oikeat tekijät. Tarvitset auton, joka on hyvässä kunnossa ja läpäissyt katsastuksen. Kun tiedät, että autosi on kunnossa, on aika valita renkaat. Sinun on myös ostettava ajoneuvoasi täydentäviä renkaita, oikeilla mitoilla ja jotka ovat sopivat ajo-olosuhteisiin. On myös tärkeää, että niitä suositellaan käytettäväksi sähköajoneuvoissa, jos sinulla on sellainen.

Renkaiden tulee aina olla ensiluokkaisia, ja niiden on vastattava ajoneuvon kokoa, tehoa ja kuormaa. Maastoautot, kevyet kuorma-autot ja pakettiautot vaativat erilaisia ​​renkaita kuin tavallinen henkilöautosi. Urheiluautot ja tehokkaat autot tarvitsevat renkaita, jotka pystyvät käsittelemään suurempia nopeuksia ja auton käsittelyä suurilla nopeuksilla. Sähköautot ja hybridit tarvitsevat renkaita, joilla on pieni vierintävastus, jotta voit ajaa pidemmälle jokaisella latauksella. Niiden tulisi myös olla kulutusta kestäviä, jotta ne kykenevät käsittelemään suurempaa kulutusta suuremmasta painosta ja suuremmasta vääntömomentista, jonka sähkömoottorit antavat.

Ensiluokkaisilla renkailla on hyvin kehittynyt kulutuspinta ja uusin rengasteknologian osa renkaiden kulutuspintaan. Talvirenkaiden kyky pitää pito liukkaissa talviolosuhteissa on avain niiden turvallisuuteen. Sinulla on nastarenkaat, jotka käyttävät metallisia nastoja tämän piteen saavuttamiseksi jäällä ja käyttävät erityisesti suunniteltua kulutuspintakuviota lumen ja lumen leviämiseen. Kun taas kitkarenkaatluottavat kulutuspinnan muotoilun innovaatioihin ja lisättyihin tartuntahiukkasiin, jotka antavat pidon jäälä ja lumella. Tämä perustuu täysin kulutuspinnan suunnitteluun, joka sisältää lamellit ja lumikynnet.

Toinen vaihtoehto on jokasään renkaat, jotka ovat hyväksytty talvikäyttöön. Näiden renkaiden etuna on, että niitä voidaan käyttää ympäri vuoden, joten sinulla on aina turvalliset renkaat sääolosuhteista riippumatta. Tämä sopii alueille, joilla on paljon epävakaita sääoloja ja jatkuvia säämuutoksia. Ne tarjoavat paljon enemmän turvallisuutta kuin kesärenkaiden käyttö liukkaissa olosuhteissa lumen ja jään kanssa.

Kun olet ostanut oikeat renkaat ajoneuvoosi, sinun on huollettava niitä. Sinun on varmistettava, että renkaissa on oikea rengaspaine. Matala rengas ja korkea paine muuttavat renkaan muotoa ja vaikuttavat suorituskykyyn. Matala rengaspaine lisää renkaan kulumista ja polttoaineenkulutusta. Sinun on tarkistettava kulutuspinnan syvyys varmistaaksesi, että ne ylittävät laillisen rajan. Kuluneet renkaat voivat tarjota riittävän pidon, muttei ne voi estää sohjoliirtoa tehokkaasti. Etu- ja takarenkaiden kulumisen tasoittamiseksi renkaita tulee pyörittää. Tämä tapahtuu yleensä vaihdettaessa kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä. Jos sen sijaan käytät jokakelin renkaita koko vuoden ajan, sinun on varmistettava, että kierrät niitä, kun kulumisero on yli 2-3 mm. Sinun tulisi myös seurata renkaita, jos sinulla on sähköajoneuvo, koska ne vaativat useammin renkaiden kiertämistä.

Lisätietoja turvallisesta ajamisesta talvella on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi