Dekk som tillater sikker kjøring for SUV-en hele året

sommerdekk

Når sommeren går mot slutten og vi begynner å flytte inn i høst, er det mange som må tenke på å bytte dekk på din SUV fra deres SUV sommerdekk til SUV vinterdekk, for å sikre at SUV-en deres er så trygg som den burde være. Imidlertid, hvis du tilhører de som har bestemt deg for å gå med et sett dekk til SUVen din, kan SUV allværsdekk være en god løsning. Da trenger du ikke å bekymre deg for å bytte dekk. Dette er i hvert fall sant hvis du velger et sett som er godkjent for vinterforhold og har 3 PMSF-symbol.

Dette symbolet sikrer at dekkene er testet og sertifisert for at de vil klare seg om vinteren på snø og is. Dette er forskjellig fra S + M-rangeringen, som viser at dekkene har trekkraft på gjørme og snø, men ikke nødvendigvis under alle vinterforhold. Hvis du kjører i land hvor du må ha vinterdekk i vintersesongen, vil de bli pålagt å ha 3 PMSF-symbol for å være lovlige.

Allværsdekkene har også en gummiblanding som vil ha den rette mykheten gjennom temperaturområdet som er til stede i løpet av både somre og vinter. Dette er veldig viktig både for slitasje og dekkets grep. Sommerdekk har veldig lite grep om vinteren, på grunn av at de blir veldig harde ved lave temperaturer og vinterdekk slites raskere under høye temperaturer.

Du vil alltid ha det bedre å ha dedikerte dekk til årstidene, men avhengig av området du bor, kan det hende du har mer uskarpe linjer mellom årstidene og vil være sikker på at du har trygge og pålitelige dekk som du kan kjøre med uansett værforhold. Det kombinert med bekvemmeligheten av å ikke måtte bekymre deg for når du skal bytte dekk og ha to sett med dekk.

For mer informasjon om SUV allværsdekk, besøk: www.nokiantyres.no