Däck som möjliggör säker körning för din SUV året runt

SUV sommardäck

När sommaren tar slut och vi börjar flytta in i höst måste många börja tänka på att byta däck på deras SUV från SUV sommardäck till SUV vinterdäck för att se till att deras SUV är så säker som den borde vara. Men om du tillhör de som har beslutat att gå med en uppsättning däck till din SUV, kan SUV allvädersdäck vara en bra lösning. Då behöver du inte oroa dig för att byta däck. Detta är åtminstone sant om du väljer en uppsättning som är godkänd för vinterförhållanden och har 3 PMSF-symbol.

Denna symbol säkerställer att däcken har testats och certifierats att de kommer att hantera under vinterförhållanden på snö och is. Detta skiljer sig från klass S + M, som visar att däcken har dragkraft på lera och snö, men inte nödvändigtvis under alla vinterförhållanden. Om du kör i länder där du måste ha vinterdäck under vintersäsongen kommer de att krävas att 3 PMSF-symbolen ska vara lagliga.

Allvädersdäcken har också en gummiblandning som har rätt mjukhet genom temperaturintervallet som finns både under somrar och vintrar. Detta är mycket viktigt både för slitage och däckens grepp. Sommardäck har väldigt lite grepp under vintern på grund av att de blir mycket hårda vid låga temperaturer och vinterdäck slits snabbare under höga temperaturer.

Du kommer alltid att ha det bättre att ha dedikerade däck för årstiderna, men beroende på området där du bor kanske du har mer luddiga gränser mellan årstiderna och vill se till att du har säkra och pålitliga däck som du kan köra med oavsett väderförhållanden. Det kombinerat med bekvämligheten att inte behöva oroa dig för när du ska byta däck och ha två uppsättningar däck.

För mer information om SUV allvädersdäck, besök: www.nokiantyres.se