Anledningar att besöka din verkstad

bilservice

Det är några saker som är viktiga att göra med din bil för att säkerställa att den förblir i gott och säkert skick och att det bibehåller andrahandsvärdet på en hög nivå. Du bör alltid se till att din bil är väl underhållen. Detta betyder korrekt och regelbunden service är viktigt. Servicehandboken anger de nödvändiga tillfällen för bilservice som du inte bör missa och dagens bilar påminner föraren om dem när de närmar sig via bilens färddator. När bilen är relativt ny, kan icke utförda servicetillfällen leda till att de nybilsgarantier som finns kan ogiltigförklaras. Detta kan leda till onödigt dyra reparationer senare. Det samma kan hända om du besöker en verkstad som inte är auktoriserad att utföra service på ditt bilmärke. En auktoriserad verkstad är utbildad på de bilmärken som de kan serva, de använder rätt verktyg och originalreservdelar så att alla garantier gäller.

Du kan verkligen inte göra för mycket service på en bil, men naturligtvis kommer det en punkt när det blir onödigt och blir bara ett slöseri med pengar. Att göra för lite service kan emellertid bli ännu dyrare och påverka bilens andrahandsvärde. Kostnaderna för service återfås oftast genom besparingar från att tidigt upptäcka problem och även byta delar i tid innan de går sönder och orsakar andra större problem. bilservice som nämns i servicemanualen bör ses som minsta möjliga service underhåll på din bil.

Om du mellan servicetillfällena känner av eller misstänker att det kan vara något fel med bilen eller att den gör några konstiga ljud, bör du alltid stanna vid din bilverkstad. De kommer att kunna kontrollera bilen snabbt med experter. En annan bra tjänst är konditionstestet, där de kontrollerar några av bilens kritiska funktioner för att se till att du kan köra säkert. Det är en snabb kontroll som ger dig en uppskattning om något behöver repareras och i sådant fall vad. Det ger också indikation om något måste bytas ut eller fyllas på, så att du kan bestämma om du vill ha det gjort omedelbart eller boka tid för att få det gjort. Det är ett bra sätt att få delar som stötdämpare och avgassystemet kontrollerat för att se att de är i bra skick. Även en grundlig kontroll av alla lysen, bromsar och alla oljor och vätskor.

Detta kan följas upp med olika typer av service som däckservice, bromsservice och annat viktigt underhåll för att försäkra dig om att bilen underhålls på rätt sätt och förblir i säker och körbart skick. Även oljebyte är viktigt för det ser till att motorn hålls väl smörjd och håller längre.

Andra underhållspunkter inkluderar även däckunderhåll, där du måste kontrollera både dina sommardäck och dina vinterdäck och följa däckens slitagemönster och mönsterdjup, så att du vet när du behöver byta ut dem med en ny uppsättning däck. Du bör också alltid se till att däckens lufttryck är i enlighet med handboken. Lågt däcktryck kan skada däcken och få rullmotståndet att öka, vilket kommer att öka slitage och bränsleförbrukning.

För mer information om bilservice, besök: https://vianor.se/